professors i professores

RAQUEL
Educadora Social de vocació, em vaig iniciar en la pràctica del ioga fa deu anys provant diferents estils, professors i escoles, fins i tot arts marcials (professors importants per a mi han estat Lydia Millán, professora de hatha ioga i Fernando Luizzi, mestre d’arts marcials, filosofia i meditació), però no va ser fins l’any 2015 que vaig tenir el meu primer contacte amb el mètode d’ashtanga vinyasa yoga.Aquet descobrir, juntament amb les meves ànsies de coneixement, em van portar al meu primer viatge a l’Índia. Allí va ser on vaig conèixer el meu estimat mestre Vijay Kumar, a la ciutat de Mysore, el qual segueixo visitant sovint. Una altra figura molt important en la meva trajectòria ha estat i continua sent Elena Figarola, discipula directa de Sri K. Pattabhi Jois, de qui he estat assistent i alumna durant tres anys. A més dels meus professors he tingut el plaer de practicar amb Peter Sanson, Mark Robberds, Deepika Mehta (a Barcelona), Andrea Martinez (a Buenos Aires) i BNS Iyengar (a Mysore).

RAMA

Sempre m’he sentit atret per la cultura de l’Índia ,pel Budisme i el ioga. Fa molts anys que practico diferents estils de meditació i ioga, mantinc el meu cos net i cultivo una ment serena.
L’any 2015 faig el meu primer viatge a l’Índia on conec al meu professor, el qual em recorda que el ioga no és només un aspecte físic si no una filosofía de vida.
L’any 2018 torno a viatjar a l’Índia on rebo ensenyances de diverses font i finalment realitzo el meu entrenament com a instructor de Hatha Ioga Pradípika (ioga tradicional).
Des de l’any 2013 guio meditacions amb só i amb música dels gongs tibetans
 
Vaig estudiar música i la cosmovisió de pobles originaris d’Amèrica del sud a l’Universitat de Tres de Febrero a Argentina; mentrestant començo a treballar amb el teatre cec ón em dedico a tocar música a la foscor.
Actualment centro la meva atenció amb l’estudi del “soundhealing” i la sonoteràpia i continúo formant-me en el ioga
 

DOROTA
Com li haurà passat a moltes persones, començo a practicar el ioga per a compensar l’estrès i el sedentarisme de la vida laboral. Camí a la feina, passava al costat d’una finestra d’on arribava un aroma irresistible de l’encens que contrastava amb l’olor del carrer, dels cotxes… amb promesa d’un espai de calma i recolliment. No sabia res del ioga, però, un dia vaig entrar i aquest moment va donar un nou rumb a diferents aspectes de la meva vida.

Vaig començar la pràctica provant diferents estils per acabar finalment trobant el que em resultava més compatible amb les meves necessitats, la línia desenvolupada per l’escola Viniyoga provinent de tradició de Krishnamacharya y TKV Desikachar.

L’any 2004 vaig iniciar la formació de professors de ioga de 4 anys de durada impartida per l’escola Sadhana. Un cop acabada, vaig seguir especialitzant-me en el ioga terapèutic amb l’escola Pranamanasyoga. Des de fa anys continuo col·laborant amb aquesta escola com a tutora dels alumnes a Barcelona. Imparteixo classes en grup i individuals.

La necessitat de situar el ioga dins d’un context més ampli de l’atenció a la salut em va portar a realitzar el Postgrau en Teràpia Ayurvèdica impartit per l’Escola d’Infermeria de l’Hospital de Sant Joan de Déu, finalitzat amb pràctiques a l’Hospital Patanjali Yogpeeth a l’Índia on vaig poder descobrir l’aplicació del ioga dins d’un àmbit sanitari.

NURIA
El 2005, començo amb el KUNDALINI ioga com alumna i m´enamora, i el 2009/10 en faig la formació a SHUNIA YOGA SF/BCN on m´estreno donant classes i més tard començaré en altres centres. Més endavant “descobriré” el YIN ioga i hi sento una gran afinitat fins fer-ne la formació el 2016 a YOGA & YOGA BCN. Ambdues modalitats m´han fet molt de bé, son compensatòries i pràctica regular en el meu dia a dia.
Hi ha un potencial dintre de cadascú, que demana ser desplegat i està íntimament enllaçat amb la salut, el què t´omple de sentit i et fa feliç. I és el ioga -amb els seus ritmes i matisos- una gran aliada d´immersió per rescatar-ho. Visc les classes com moments sagrats on la persona pot connectar-s´hi i -que per les lleis harmòniques que promou i t´inclou de ple-, augura extrapolar-se més enllà d´elles reverberant sobre les circumstàncies, gràcies a incidir sobre les capes més subtils i les més tangibles del cos fins arribar al cor lluminós de les cèl·lules pel regal pur de la respiració i l´enfocament atent.
Sol dir “fes-te l´exercici teu”… doncs no em sembla possible d´una altra manera, per escoltar al missatger intern que va obrint portes… -De dintre a fora´ i de dintre a fora, que la postura es desplegui des de dintre, no exempta d´incomoditats a vegades per com la ment (adherida a vells patrons d´inèrcia) s´ho explica, i alhora demana treure´s d´aquell estat. Se´ns demana fer-nos càrrec… T´aliança amigablement amb qui ets en ares d´alguna cosa mes gran encara que no sapiguem quina però reconeixem els seus efectes.
S’exalcen valors, com la perseverança i la bondat i… -tot el què entregues, t´ho emportes posat´.

Traducir »