estils de yoga

ASHTANGA VINYASA
És un mètode d’aprenentatge i interiorització del ioga que et porta a una comprensió plena a partir d’una seqüència de postures. A través d’elles, de la respiració i la relaxació en cada postura, es crea una energia que fluctúa com una dança. Les classes estil Mysore, no son classes dirigides, cadascú va al seu ritme rebent un aprenentatge individualitzat i gradual. Si ets principiant pots venir entre les 8 i les 9:30.

KUNDALINI IOGA
Una serp adormida enroscada a la zona del sòl pelvià. Així d’impressionant és la representació del Kundalini ioga. La serp en aquesta disciplina representa l’energia invisible i l’objectiu de la pràctica del Kundalini és despertar aquesta força que permetria al practicant tenir el control sobre la vida i la mort.
La pràctica de Kundalini ioga, així com tots els estils de ioga, treballa els diversos nivells de l’ésser: el físic i el mental. L’objectiu és crear la unió d’aquestes dues dimensions millorant el coneixement d’un mateix.

YIN IOGA
El Yin Ioga és una pràctica considerada principalment moderna, amb arrels tant en els textos sagrats de l’Índia com en el Ioga Taoista, els seus conceptes del Yin i del Yang i medicina propis de la Xina. La majoria de les asanes són del Hatha Ioga, però a diferència d’aquest, la guia per a realitzar-les és més la sensació que el practicant te de la no alineació del cos.
Durant el Yin Ioga els músculs han d’estar relaxats i les postures es mantenen de 3 a 5 minuts inicialment. L’actitud de qui practica és delicada, tractant de mantenir el cos quiet i emprant un moviment lent a l’hora de desplaçar-ho.
Tot i que els beneficis del Yin Ioga són molts, aquesta pràctica permet que l’energia vital (prana) del cos pugui mobilitzar-se lliurement a través dels meridians (canals energètics anomenats nadis en Ayurveda). Això possibilita revitalitzar els òrgans, pacificar considerablement la ment i treballar sobre l’estructura del teixit connectiu (fàscia), tendons i lligaments.

HATHA IOGA
Tradicionalment, s’explica que per poder meditar i mantenir la postura de cames creuades durant llarg temps, fem servir diferentes tècniques corporals per desbloquejar, alleujar i descontracturar el cos, per tal de millorar la salut i que aquest no esdevingui un obstacle per la concentració.
El Hatha Ioga és un dels passos necessaris pel procés d’aquesta els moviments mentals. Diversos mestres contemporanis han establert dels seves ensenyances del ioga a partir de postures del Hatha Ioga. Per tant, podríem dir, que el Hatha Ioga és la mare de tots els estils.
Les classes de Hatha que oferim a l’Eix, es caracteritzen per una forma suau en la que, de manera natural, ens endinsem en les postures. Poc a poco, i a mida que anem respirant, el cos és va obrint i comencem a entrar en una profunditat. Quan mantenim una postura durant un temps, sorgeixen emocions, pensaments, incomoditats,… Practicar ioga és una gran oportunitat per observar i transitar els moviments mentals i els diversos estats emocionals. D’aquesta manera anem progressivament educant la ment cap a un estar de serenor, cada vegada més fàcil d’accedir-hi gràcies a la constància amb la pràctica.

IOGA PERSONALITZAT
Creem una seqüencia de postures apropiada per cada persona, tenint en compte les condicions físiques de cadascú. Investigarem en les postures per adaptar el ioga de la millor manera al teu estat fisic actual. Apendràs de memòria les teves postures, que, ben enllaçades, formaran una espècie de dansa. Observant i entenent el teu cos, i mitjançant la respiració, integraràs el ioga des d’un enteniment profund, tal i com tradicionalment s’ensenyava.
Les classes de ioga personalitzat no és un format de classe guiada, de manera que pots arribar a partir de les 17:00h i fins les 18:45h, la classe és oberta per que vinguis a fer la teva seqüència. La professora anirà passant un per un fent correccions i aconsellant, creant un clima meditatiu a classe.

Traducir »