estils de yoga

ASHTANGA VINYASA

“És un mètode d’aprenentatge i interiorització del ioga que et porta a una comprensió plena a partir d’una seqüència de postures. A través d’elles, de la respiració i la relaxació en cada postura, es crea una energia que fluctúa com una dança. Les classes estil Mysore, no son classes dirigides, cadascú va al seu ritme rebent un aprenentatge individualitzat i gradual.”

KUNDALINI IOGA

“Una serp adormida enroscada a la zona del sòl pelvià. Així d’impressionant és la representació del Kundalini ioga. La serp en aquesta disciplina representa l’energia invisible i l’objectiu de la pràctica del Kundalini és despertar aquesta força que permetria al practicant tenir el control sobre la vida i la mort.
La pràctica de Kundalini ioga, així com tots els estils de ioga, treballa els diversos nivells de l’ésser: el físic i el mental. L’objectiu és crear la unió d’aquestes dues dimensions millorant el coneixement d’un mateix.”

SHAKTI DANCE

“El ioga de la dansa, o la dansa del ioga.
Fusiona respiració amb moviments armònics, creant possibilitats infinites de dansa.
Desenvolupa i promou gràcia, salut, creativitat i alegría, mentres millores la teva postura, to muscular, agilitat i flexibilitat, reduïnt l’estrés i els pensaments limitants.”

HIPOPRESSIUS

“La gimnàstica abdominal hipopressiva va ser creada pel dr. Marcel Cauffriez entre els anys 80 i90 mentre estava elaborant un programa de rehabilitació postpart de la musculatura abdominali del sòl pèlvic.
L’exercici hipopressiu disminueix la pressió intraabdominal, treballant en apnea espiratòria (sense aire) de manera que s’activin la musculatura profunda de l’abdomen i el sòl pèlvic. Tot això mitjançant una sèrie dinàmica de postures.
Els beneficis són nombrosos: enforteix els abdominals i redueix el perímetre de la cintura; millora la postura per l’augment de l’estabilitat lumbopèlvica; prevenció de prolapses; incontinència urinària; facilita el retorn venós i la circulació en general; calma el sistema nerviós;
entrena el diafragma bloquejat per l’estrés físic i emocional. Apte per a tothom excepte en cas d’hipertensió, patologíes cardíaques, problemes digestius greus, embaràs. No es poden practicar inmediatament després de menjar.
Aquest mètode ara está ben estès entre nosaltres però el que molts desconeixen és que aquesta és una pràctica secular en el ioga (bandhas).
A més dels beneficis esmentats, la vertent iòguica, grosso modo, té un component més subtil de redirigir l’energía (prana) i eliminar bloquejos per expressar tot el nostre potencial.”

PILATES

“Joseph H.Pilates va crear un mètode inspirat en la dansa, el ioga i altres disciplines orientals, per millorar la salut i integrar cos, ment i esperit. Els principis en que es basa el Pilates són la respiració, centre, fluïdesa, precisió, control i concentració; no es tracta de repetir moviments mecànicament sinó en practicar de forma conscient i integrada.
Partint de l’activació del CORE (nucli o centre del cos) s’exerciten totes les cadenes musculars per aconseguir un cos equilibrat i una postura correcta i funcional. En definitiva, és un camí d’autoconeixement  a tots els nivells, no només físic.”

HATHA IOGA

“Tradicionalment, s’explica que per poder meditar i mantenir la postura de cames creuades durant llarg temps, fem servir diferentes tècniques corporals per desbloquejar, alleujar i descontracturar el cos, per tal de millorar la salut i que aquest no esdevingui un obstacle per la concentració.
El Hatha Ioga és un dels passos necessaris pel procés d’aquesta els moviments mentals. Diversos mestres contemporanis han establert dels seves ensenyances del ioga a partir de postures del Hatha Ioga. Per tant, podríem dir, que el Hatha Ioga és la mare de tots els estils.
Les classes de Hatha que oferim a l’Eix, es caracteritzen per una forma suau en la que, de manera natural, ens endinsem en les postures. Poc a poco, i a mida que anem respirant, el cos és va obrint i comencem a entrar en una profunditat. Quan mantenim una postura durant un temps, sorgeixen emocions, pensaments, incomoditats,… Practicar ioga és una gran oportunitat per observar i transitar els moviments mentals i els diversos estats emocionals. D’aquesta manera anem progressivament educant la ment cap a un estar de serenor, cada vegada més fàcil d’accedir-hi gràcies a la constància amb la pràctica.”

IOGA PERSONALITZAT

“Creem una seqüencia de postures apropiada per cada persona, tenint en compte les condicions físiques de cadascú. Investigarem en les postures per adaptar el ioga de la millor manera al teu estat fisic actual. Apendràs de memòria les teves postures, que, ben enllaçades, formaran una espècie de dansa. Observant i entenent el teu cos, i mitjançant la respiració, integraràs el ioga des d’un enteniment profund, tal i com tradicionalment s’ensenyava.
Les classes de ioga personalitzat no és un format de classe guiada, pregunta’ns l’horari, la classe és oberta per que vinguis a fer la teva seqüència. La professora anirà passant un per un fent correccions i aconsellant, creant un clima meditatiu a classe.”

Y_DESPERTAR

“És una dinàmica postural, per exercitar els tres plans corporals des quatre posicions a través d´exercicis suaus i senzills, on es mobilitzen les articulacions i s´estira el teixit muscular. Una seqüència fluida i ordenada en la pauta de tres, activa l´organisme i l´estat d´ànim. APTE PER A TOTES LES EDATS.

 
Concebuda per a despertar al matí i facilitar opcions de moviment per anar –gradualment- de la posició “estirada” (del llit) a la de “peu dret” i, sortir de la cambra havent exercitat el cos de manera completa, es faci a continuació alguna altra pràctica i especialment si no se´n fa cap. 
 
La pràctica adaptada per la classe, és útil com un entrenament i per adquirir recursos per a diferents situacions o necessitats en que la persona: 
– es mareja en incorporar-se i desisteix de fer exercici 
– té alguna dificultat física que impedeixi mantenir-se en una de les posicions, 
– disposa de poc temps,
– per en diferents moments del dia, 
– per a familiaritzar-se amb els tres plans de moviment i els seus efectes.
– O simplement per a gaudir-la!”

.

IOGA PER NENES I NENS

“Amb aquesta activitat volem apropar als nens i nenes l´essència del ioga i alguns dels seus puntals més assumibles com són  les àsanes, la respiració i relaxació entre altres, treballant d´una manera lúdica i procurant un espai distès que faciliti la seva vivència a la sala, ajudant a la comunicació i a la comprensió del què anirem exposant.

Traducir »